Werkwijze en tarief

Als je overweegt om te beginnen met coaching dan kun je me bellen of mailen. We plannen dan een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek in.

Tijdens dit kennismakingsgesprek gaan we verder in op wat je wilt. Soms is dat nog niet duidelijk voor je en weet je alleen nog wat je niet wilt, dan onderzoeken we dat samen. In dit intakegesprek is het de bedoeling dat jouw doel, dat wat je wilt bereiken, de coachvraag, helder wordt. Immers, alleen als je een scherp doel hebt kun je ook doelgericht werken. Ik kan dan ook inschatten hoeveel sessies je ongeveer nodig hebt.

Als je beslist om verder te gaan met de coaching dan gaan we op gelijkwaardige basis werken aan dat haalbare doel. Bij coaching komen de antwoorden altijd vanuit jezelf, ze passen dus ook altijd bij je! Je krijgt inzichten in je denkwijze, in je patronen en in je overtuigingen. Op die manier wordt het mogelijk om zien waarom je reageert/denkt/doet zoals je doet en om te kijken of dat positief voor jou is. Als dat helder wordt dan kun je ook gaan veranderen en een verbeterde versie van jezelf worden.

Coaching begint altijd met praten (dat doe jij), luisteren (dat doe ik) en veel vragen stellen (dat doe ik ook). Ik zal altijd respectvol met jou en jouw verhaal omgaan en verplaats me in jouw denkwijze. De sfeer is altijd positief en oplossingsgericht.

Het traject

Elk coachingstraject is maatwerk, maar de coachingstrajecten kennen ongeveer dezelfde fasering en opbouw. Meestal worden de volgende fases doorlopen:

– het intakegesprek en het vaststellen van de coachbehoefte
– het coachcontract
– de coachgesprekken
– tussentijdse evaluatie
– afronding van het coachingstraject en eindevaluatie

Een gemiddeld coachtraject duurt 6 tot 8 sessies. Soms wat meer, soms wat minder. Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Vormen van coaching

In principe vinden de coachgesprekken plaats in mijn coachpraktijk in Rotterdam centrum maar er zijn ook nog een tweetal andere vormen van coachgesprekken mogelijk: 

  1. – Online via Zoom, Skype of Teams.
  2. – Tijdens een wandeling in het Kralingse Bos of tijdens de lunchpauze in de buurt van jouw kantoor (in Rotterdam of maximaal 25 km van Rotterdam).

Ethische gedragscode

Confirma Coaching hanteert de Ethische gedragscode voor Executive Coaches (klik hier).

Tarief

Intakegesprek: gratis
Coachingsessie voor particulieren: 100,- incl. btw
Coachingsessie voor bedrijven: 125,- excl. btw

Particulieren kunnen na afloop van de sessie per PIN te betalen. Er is geen contract waar je aan vastzit, er zijn geen kleine lettertjes.

Afzeggingen/wijzigingen dienen uiterlijk 48 uur van tevoren doorgegeven te worden.

Vergoedingen van kosten: 

Als particulier kun je op verschillende manieren de kosten voor een coachtraject (gedeeltelijk) vergoed krijgen. Als je zzp-er bent of een bedrijf hebt dan kun je de coachingskosten opvoeren als bedrijfskosten.

Via je werkgever
Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. De kosten van een cursus zijn in het algemeen vaak vele malen hoger dan die van een coachtraject, terwijl een coachtraject als veel effectiever en persoonlijker wordt ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of personeelszaken wat de mogelijkheden zijn.

VPGB
Mensen met een persoonsgebonden budget kunnen deze kosten via het PGB vergoed krijgen. Voor meer informatie en de voorwaarden voor een PGB kun je terecht op de site van de belangenvereniging Per Saldo PGB

Via de Arbo-dienst van je bedrijf
Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Via de Belastingdienst
Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten inclusief de BTW als scholingskosten aftrekken. Het doel van het traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Via de ziektekosten
Coaching valt niet onder primaire ziektekosten en wordt daardoor niet altijd (geheel) vergoed. Toch zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die de resultaten erkennen van effectieve coaching en deze vergoeden in de aanvullende verzekeringspakketten. .

Via het UWV
Als je een uitkering ontvangt, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiële middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met je UWV een Individuele Reintegratie Overeenkomst sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget aan je beschikbaar waarmee je je coachingstraject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV

Afspraak maken

06 3197 6336

bereikbaar tussen 09:00 – 18:00

Adres: Westersingel 44, 3014 GT Rotterdam

E-mail: info@confirmacoaching.nl